Voll – diagnosztikával NEM diagnózist állítunk fel, hanem a szervezet vitalitásáról, az egyes szervek alul – vagy túlműködéséről tájékoztatjuk.

 

A Voll mérés, olyan holisztikus szemléletű módszer, amely ötvözi a klasszikus kínai orvostudományt a nyugati orvoslás és a modern technika adta lehetőségeket, amivel feltárhatóak a szervezet láthatatlan gócpontjai és kezelhetővé válnak a felmerülő fogászati problémakörök is.

Számítógépes program segítségével, csaknem egy óra alatt feltérképezhető az emberi szervezet energetikai helyzete. Az eljárás holisztikus szemléletű módszer, tehát az egész szervezetet vizsgálja. Már akkor jelzi a szervezetben készülődő betegséget, amikor még nincs tünete, nincs pozitív laboratóriumi vagy más lelete. Lehetőségünk van egy összetettebb diagnosztikai és kezelési stratégia kialakítására. A mérés során az ismert akupunktúrás pontokra ingeráramot bocsátunk, s közben egy speciális műszerrel mérjük a szövetek vezetőképességét. Ezzel az adott pontokhoz és meridiánhoz tartozó szervek funkcionális állapotáról és szabályozhatóságáról kapunk képet. Számtalan problémára kaphatunk választ ezzel a diagnosztikai eljárással.

A vizsgálat a páciens számára kényelmes, gyors. Vizsgálat közben a páciens egy széken ül, miközben a végtagjainak bioaktív pontjait vizsgáljuk. A készülékkel könnyen lehet a kezeken, lábakon vagy a test bármely részén található akupunktúrás pontokon elektromos vezetőképességet mérni.

A mért eredmény nem valamely betegségre utal, hanem az adott szervnél, illetve szervrendszernél zavaró tényező jelenlétét mutatja. A zavaró tényezők gátolják a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

Akkor vagyunk egészségesek, ha szervezetünk energetikailag egyensúlyban van. A betegségek a nem működő, zavart energiaáramlásból erednek. Kezelés során ezek az energiagátak feloldhatók, befolyásolhatók, kiegyenlíthetők.

Az elektroakupunkturás állapotfelmérés elvi alapját Dr. Reinhold Voll kutatási eredményei képezik. A róla Voll-mérésnek elnevezett eljárás során a kínai meridiánok, akupunktúrás pontok és a hozzájuk rendelt szabályzókörök alapján lehet tájékozódni a szervezet és az egyes szervek állapotáról. A klasszikus kínai akupunktúra arra az alaptézisre épül, hogy az egészség záloga az élő szervezet energetikai egyensúlya.

A Voll-féle diagnosztika a bőr megadott pontjain történő elektromos vezetőképesség mérésen alapul. Használható állapotfelmérésre, allergia vizsgálatokra illetve étrend kiegészítők bemérésére/kiválasztására is.

 

Amit a Voll méréssel egybekötött konzultáció ad Önnek

  • a teljes szervezet vitalitásának vizsgálata és felmérése
  • képet ad az immunrendszere, a keringési rendszere és a belső szerveinek állapotáról
  • góckutatás – A szervezetben lévő góc tünetszegény, csak a szervezetre gyakorolt általános hatása jelentkezik, mint pl. hőemelkedés, vérszegénység, gyengeség, fáradékonyság, levertség, idegesség, alvászavar, reumatikus ízületi panaszok. Sok betegség hátterében valamilyen rejtett gócot sikerült igazolni: belgyógyászati, allergológiai, reumatológiai, bőrgyógyászati, nőgyógyászati (meddőség)
  • allergia teszt elvégzésével meghatározhatóak azok az élelmiszerek, nehézfémek, adalékanyagok , melyek allergiás tüneteket (pl. ekcéma, emésztési zavarok) okoznak a szervezetben
  • megelőzés, hogy a betegséget már a korai szakaszában felderítsük, amikor még szinte semmi-nemű elváltozás nem észlelhető. A vizsgálat egészséges embereknek is évente ajánlott
  • fogteszt  a foggócok, a szájba került idegen anyagok (híd, fém, korona, porcelán, gyökértömő anyag stb.) zavaró hatásainak felmérése
  • egészségmegőrző életmód tanácsadás
  • a szervezet frissítő és vitalizáló vitaminszükségletének pontos meghatározása

Főbb ellenjavallatok: a pacemakeres beteg és a terhesség.

Szívesen kipróbálná vagy meglepné vele családtagját, ismerősét?

Kérjen időpontot és bővebb információt elérhetőségeinken!