A köpölyözést, mint gyógymódot már az Egyiptomi és az ókori Görög kultúrák hagyatékában is megtaláljuk.

A köpölyözés külső, fizikális gyógymód. A köpölyözés hatásmechanizmusa nagyon összetett. Helyileg fokozza a vérkeringést, az anyagcserét és a kapillárisok átjárhatóságát. Ebből a szempontból hatása hasonló a melegítés hatásához. A test távolabbi pontjaiból a kezelés területére áramlik a vér, a köpöly alatt a bőr kimagaslik és a vérbőség hatására élénkpiros lesz. A szívó hatás folytán azonban még fokozza az ozmotikus nyomást is, helyi ödémát kelt, a nyirok-visszaáramlást fékezi. Az erős szívó hatás miatt felgyorsulnak a keringési folyamatok, az erekbe friss vér és több oxigén áramlik, beindul a méregtelenítés. Mindezzel a helyi immunválaszt is serkenti. A kötőszövetek megtisztulnak a felhalmozódott salakanyagoktól, majd a vese irányába távoznak. Köpölyözés során vákuummal méregtelenítjük a szervezetet.

Ez a speciális ingerterápia vákuumos üvegecskék segítségével végezhető el. Az eszközöket a testünket behálózó meridiánok különböző pontjain helyezik el. Az üvegköpölyből a levegőt pumpa segítségével szívjuk ki, így elérve a vákuumos szívó hatást. A köpöly 10-15 percig marad a bőrön.

Mikor alkalmazható?

Hatásos izomfájdalmakra, az izomláz, a megfázás, az allergia, az asztma, a tüdőgyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint különböző anyagcsere-rendellenességek és menstruációs görcsök oldására is. Alkalmazható a kullancs- vagy méhcsípésekből visszamaradt mérgek eltávolítására is. Manapság már a szépségiparban is gyakran használatos a narancsbőr eltüntetésére és helyi fogyasztásra.

Mikor nem javasolt?

Szívbetegség, bőrallergia, magas láz, bőr alatti bevérzés, zúzódás vagy más sérülés, cukorbetegség esetén, illetve a terhesség ideje alatt a hason.

kopolyozes

Szívesen kipróbálná vagy meglepné vele családtagját, ismerősét?

Kérjen időpontot és bővebb információt elérhetőségeinken!