Minden az arcunkra van írva… hiánybetegségeink, emésztőrendszerünk, szöveteink, szerveink állapota. Az arcdiagnosztika segítségével feltárhatjuk a problémát, mely jelzi, hogy milyen ásványi sók hiányoznak a szervezetből. Sokszor a tünetek már a betegség megjelenése előtt felhívják figyelmünket a különféle bőrtünetekkel. Ilyenek lehetnek a barnás elszíneződések, gyulladások, kelések, tág pórusok, ráncok…stb. Az arcdiagnosztizálásával megkeressük a megfelelő biokémiai sókat, amelyek segítséget nyújtanak bizonyos betegségek kezelésében, illetve megelőzésében is, mint például: aranyér, visszér, csontritkulás, gyomorégés, izomfájdalmak, idegi kimerültség, gyulladáscsökkentés, folyadékháztartás zavara, depresszió, stb.

Az arcdiagnosztika rendszerének megalkotója Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német homeopata orvos. 12 ásványi sót használt, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet egységes működéséhez. Ezeket az ásványi sókat funkcionális (élettani működéseket befolyásoló) szereknek nevezte el, mert ezek mindegyike a szervek és szövetek meghatározott működéseit képesek befolyásolni. E szöveti sók nem a hiányzó anyagot pótolják, hanem információ átadásával emlékeztetik a szervezetet a helyes működésre, úgy, hogy szervezeti szinten megmutatják, hova, milyen ásványi sónak kell beépülnie.

Mielőtt fizikális tüneteink kialakulnának az ásványi sók hiánya miatt, szervezetünk figyelmeztet minket e hiányokra. Az arcunkon keresztül küldi a jeleket. Arcdiagnosztikával ezek a jelek értelmezhetők, kezelhetők és a kialakuló betegségek megelőzhetők.

Dr. Schüssler és későbbi követői bebizonyították, hogy a biokémiai sók alkalmazása széles körű terápiás lehetőségeket jelent. A kezelés rizikómentes megoldást kínáló, az egész emberre irányuló és „természetes” terápia a szó legszorosabb értelmében.

dr-wilhelm-schussler
Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler

schussler-so

Szívesen kipróbálná vagy meglepné vele családtagját, ismerősét?

Kérjen időpontot és bővebb információt elérhetőségeinken!