A meridiánok elmélete szerint a testi tüneteket, fájdalmakat az életenergia áramlásának zavarai okozzák. A fő meridiánok (energiavezetékek) pontjainak (akupresszúrás/akupunktúrás pontok) stimulálásával az energiaáramlás befolyásolható, a tünetek enyhíthetők, ebben lehet segítségünkre a testgyertya.

Testgyertyával az adott egészségügyi zavarhoz kapcsolódó meridián pontokon, köldökbe helyezve, vagy kezelendő testrész feletti bőrfelületen, vagy csakrapontokon gyertyázhatunk. A bőrfelületre helyezve hő és enyhe vákuum hatásával valamint a gyógynövények gőzeinek segítségével stimulálja a meridiánokon lévő akupunktúrás pontokat és enyhítheti a tüneteket, füstgázaival, gőzeivel stimulálja az adott ponton található idegvégződéseket. A testgyertyával is ingerelhetők az akupunktúrás pontok, természetesen azok, amelyek ezen eszközzel hozzáférhetők. A gyertya hatását rövid megelőző masszírozással, enyhe nyomással fokozhatjuk. Ugyanakkor bioenergetikai hatásával segít helyreállítani az emberi szervezet összetett energetikai rendszerében betegség, rendellenesség, külső hatások miatt keletkezett működési rendelleneségeit.

A testgyertya lassan, kb. 15-20 perc alatt ég el, ez alatt hőhatás keletkezik, mely átterjed a testre. A gyertya cső alakú, az égő láng alatt légritka tér keletkezik, amely vákuumhatást eredményez. A szívóhatás következtében a kezelt zónák területén vérbőség keletkezik, nő a véráramlás sebessége. Ezáltal elszállítódnak a salakanyagok.

A testgyertya használata:

  • testi fájdalmak csillapítása
  • anyagcsere rendellenességek
  • energiablokkok oldása
  • fejfájás, migrénes panaszok
  • feszült állapot, stressz, idegesség
  • mozgásszervi panaszok
  • méregtelenítés segítése
testgyertya-1 testgyertya-2

Szívesen kipróbálná vagy meglepné vele családtagját, ismerősét?

Kérjen időpontot és bővebb információt elérhetőségeinken!