Életvezetési tanácsadás

Rohanó világunkban ÖN mennyire ügyel EGÉSZ-ségére?

Életünk során, számos olyan egészségügyi problémával küzdünk, amely a helytelen táplálkozás, a rohanó életvitel, a túlhajszoltság következtében fellépő kimerültség, a mozgáshiány és a stressz következményeként jelenik meg. Ilyenkor úgy érezzünk, nem megy tovább, nincs kiút a mindennapok mókuskerekéből. Egyre sokasodnak az apó egészségügyi gondok és sokszor a legegyszerűbb problémára sem találjuk a megoldást.

Az életvezetési tanácsadás alkalmával az elakadt élethelyzetekre, a kisebb-nagyobb egészségügyi gondokra segítek megoldást találni, hogy életünk minden napját a lehető legjobb formánkban tudjuk megélni. Nem csak a betegségek kezelésére, hanem a megelőzés is kiemelt figyelmet szentelünk, tavasz – őszi tisztítókúrák során.

 Az első találkozó alkalmával anamnézis felvételre kerül sor, mely során összeálltunk egy kezelései tervet.

Amennyiben már súlyosabb egészségügyi gondok merülnek fel, akkor a meglévő, akadémikus orvoslás leleteit figyelembe véve, kiegészítő alternatív terápiás kezelési utat dolgozunk ki személyre szabottan a szervezet roborálásra. Alternatív kiegészítő daganatterápiás tanácsadáson, a páciens testi-lelki erőnlétének támogatására különös gondot fordítunk.

Minden esetben a páciens önmagát gyógyítja, a tanácsadás során ebben a folyamatban csak irányt mutatok. A döntés mindig a beteg kezében van: akar-e újra egész lenni, hajlandó-e ezért változtatni?

 

Táplálkozási tanácsadás

A mozgásszegény életmód, a túlzásba vitt kalóriafogyasztás önmagában is hízáshoz vezet, valamint emésztőrendszeri betegségek is okozhatnak a kellemetlen tünetek mellett további súlygyarapodást.

Az elmúlt 100 évben, teljesen megváltozott az életvitelünk és a táplálkozási szokásaink. Nem fordítunk elég figyelmet táplálkozásunk során arra, hogy az élelmiszereink megfelelő tápanyag és rosttartalommal rendelkezzenek. A rohanó életvitel következtében sokszor folyamodunk az étkezések alkalmával a gyors megoldásokhoz, fagyasztott félkész élelmiszerek gyorsan történő elkészítésével, kifőzdék, vagy a gyors élelmiszer láncok választékát előtérbe helyezve.

  • Mit együnk?
  • Mikor együk?
  • Milyen élelmiszerekkel tartsuk meg szervezetünk egészségét?
  • Mikor tartsunk tisztító kúrákat, böjtkúrákat?

Táplálkozási tanácsadás során ezekre a kérdésekre segítek választ adni.

 

Szívesen kipróbálná vagy meglepné vele családtagját, ismerősét?

Kérjen időpontot és bővebb információt elérhetőségeinken!